Pizza paradicsomszósszal

Hozzávalók


Elkészítés

Az igazi pizza titka:kétszer kell keleszteni.Tehát amikor megkelt,nyomjuk még vissza egy kicsit a tálba,és kelesszük meg újra.

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk,majd a lisztbe tesszük.A tésztát összegyúrjuk,és elkezdjük dagasztani.A kettős kelés azért fontos,mert ettől lesz finom ropogós a tészta,és a pizza hidegen is ehető marad.A tésztagombócokat lisztezett deszkán középről kiindúlva formázzuk,kézzel nyújtsuk.Ha lelógatjuk az asztal széléről,még a gravitáció is segít!Fontos,hogy mindezt sima és tiszta felületen végezzük.Házi sütőhöz mintegy fél centi vastagra nyújtsuk ki!Azután a meghámozott,paszírozott,bazsalikomos paradicsomot simítsuk el a tésztán és olajjal kikent tepsiben 15 perc alatt süssük ki.


Copyright 90 napos diéta 2005 | 90naposdieta@uw.hu